Trolldilemma

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 15:00

Trolldilemma

3 - 5 spelers
10 - 20 minuten
Leeftijd: 10 +
Weight: xx
Uitgever: Barefoot Games

Kickstarter


In dit fantasiekaartspel speel je als brugtrol die reizigers langs de weg beroven. Deze brugtrollen strijden om de meeste munten.

Elke ronde bestaat uit de volgende acties:
⌘  REVEAL 
Het onthullen van de reizigers (kaarten)
⌘ REDIRECT 
Het gooien van schedels. Op de achterkant van de reizigers staan schedels. Tijdens deze fase gooi je je kaarten (uit de vorige rondes) naar anderen, jezelf of in het midden. 

⌘ RAID 
De reizigers worden verdeeld. De speler met de meeste schedels krijgt de kaart met de meeste moed en zo voort (nummers staan rechtsboven aangegeven).

⌘ ROB 
Je speelt het effect van de kaart. Bijvoorbeeld het geven van munten of de reizigers beroven juist van jouw munten!
⌘ RESTOCK 
In deze fase kun je marktkaarten kopen die je een extra voordeel geven.


Zo speel je het spel verder in rondes. Het spel eindigt als een speler een beurt begint en eindigt met acht of meer schedels. Maar je bent pas de winnaar als je de meeste munten hebt verzameld.


Mijn beoordeling

Wat een interessant spel! Het is voor mij echt een uniek spelmechanisme! In het begin had ik wat moeite met de regels, maar heel eerlijk, dat ligt aan mij. Na even goed lezen heb ik met veel plezier kunnen spelen! Ik hou van het artwork, het is fantasierijk en ook mysterieus. Wat mij betreft een aanrader, het is een kaartspel wat snel speelt. Dit maakt het een perfect spel voor tussendoor!


Barefoot Games heeft dit spel ter review beschikbaar gesteld.