Tips voor Spiel 2023 - Waar moet je aan denken?

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 15:00

Het bezoeken van Spiel, de grootste spellenbeurs ter wereld in Essen, Duitsland, is een fantastische ervaring. Als het de eerste keer is dat je gaat zijn een aantal dingen wel handig om rekening mee te houden, hieronder een aantal tips! 

 1. Plan je bezoek van tevoren:

  • Bekijk de officiële Spiel-website voor informatie over de openingstijden en toegangsprijzen. Houdt ook de socials in de gaten voor eventuele updates.
 2. Parkeren:

  • Houdt rekening met de parkeerdrukte. Het is voordat de beurs opengaat een chaos in Essen en iedereen is op zoek naar een parkeerplek. De dichtbijzijnste  parkeerplaatsen zijn tussen 9:00 / 9:30 vaak al vol. Ze sturen je vaak naar P10, let op dat je hiervandaan met de bus naar de beurs moet. Dit wordt wel vanuit Spiel geregeld. 
 3. Comfortabele kleding en schoenen:

  • Draag comfortabele kleding en schoenen, je zult waarschijnlijk veel lopen, staan en wachten. Daarnaast is het ook best warm op de beurs, zorg ervoor dat je kleding in laagjes hebt.
 4. Welke spellen wil je echt zien/ spelen?

  • Maak een lijst van de spellen die je wilt bekijken of kopen en zoek van tevoren uit waar je die kunt vinden op de beursvloer. 
 5. Maak gebruik van de Spiel App!

  • Er is een speciale app ontwikkelt waar je alle spellen/ uitgevers kunt opzoeken. Daarnaast is de plattegrond beschikbaar en kan je per hal zien waar welke uitgever staat. Het heeft trouwens ook een navigatie functie, ideaal.
 6. Rugzak of trolley: 
  • Overweeg het meenemen van een rugzak of trolley om je aankopen in mee te nemen. Uit ervaring spreek ik dat je armen erg snel moe zijn van die nieuw gekochte spellen. Als je dichtbij geparkeerd staat kan je natuurlijk altijd even heen en weer lopen.
 7. Neem pauzes en drink genoeg: 
  • Het is over het algemeen erg druk op Spiel (vooral de zaterdag), dus neem af en toe een pauze om te rusten, eten en drinken.
 8. Wees geldulding:
  • Er zijn bij veel stands lange wachtrijen of drukte bij populaire spellen en stands. Geduld is hierin essentieel. 
 9. Heb plezier, dat is natuurlijk het belangrijkste!

 

Veel plezier op Spiel 2023 en geniet van alle geweldige spellen en activiteiten die de beurs te bieden heeft!