Wazabi

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 15:00

Wazabi

2 - 6 spelers
20 minuten
Leeftijd: 8 +
Weigh: 1.10/5
Uitgever: Geronimo Games, Gigamic


In Wazabi gooi je dobbelstenen en speel je kaarten. Het doel is om al je dobbelstenen kwijt te raken! Hoe minder dobbelstenen je hebt, hoe moeilijker het wordt om ze kwijt te raken. 🎲

Alle spelers krijgen vier dobbelstenen en drie kaarten. De overige kaarten vormen een trekstapel. In je beurt gooi je met de dobbelstenen, op de dobbelsteen staan verschillende symbolen die leiden tot acties:
- Neem zoveel kaarten van de stapel als het aantal dobbelstenen met het kaart-symbool;
- Geef iedere dobbelsteen met het dobbelsteen-symbool aan een speler naar keuze (met 4+ spelers speler links of rechts van je).
- Speel 1 kaart, het effect van de kaart is direct.

Om een kaart te mogen spelen moet je met je dobbelstenen het vereiste aantal W-symbolen die op de kaart staan hebben gegooid. Deze staan linksboven en het verschilt van 0 tot 3 W-symbolen. Met deze kaarten kun je dobbelstenen afleggen of je tegenspelers flink dwarszitten door ze bijvoorbeeld een beurt te laten wachten of ze dwingt om kaarten af te leggen. ✨

De speler die als eerste zijn dobbelstenen kwijt is wint het spel. Je kunt het spel doorspelen tot er nog maar 1 speler over is.


Mijn Beoordeling

Wazabi is een vlot en gemakkelijk spel. De regels zijn heel simpel waardoor je snel kunt beginnen met spelen. De acties van de kaarten staan ook nog op de kaarten zodat je daar tijdens het spel op terug kan vallen. Ik ben tegenwoordig best fan geworden van snelle dobbelspellen die je tussen zwaardere spellen kunt doen. Wazabi is een spel voor jou als je dobbelspellen leuk vindt, het leuk vind om je tegenspelers flink dwars te zitten en er ook tegen kan om zelf dwarsgezeten te worden! 

Geronimo Games heeft dit spel ter review beschikbaar gesteld.