Biotopia

Gepubliceerd op 11 november 2021 om 15:00

Biotopia

2 -5 spelers
15 - 30 minuten
Leeftijd: 10 +
Weight: 2.00/5
Uitgever: WeLoveGames


In Biotopia creëer je een bloementuin om vlinders te lokken. Het spel bestaat uit 105 kaarten, dit zijn 100 speelkaarten en 5 missiekaarten.

Alle spelers krijgen vier kaarten op hand. Iedereen speelt een van deze als bloem in hun tuin. Daarna spelen de spelers om de beurt een van de volgende acties:

① Kaart pakken - van de trekstapel
② Kaart pakken - van de open plek
③ Spelen van een bloemkaart
④ Spelen van een vlinderkaart
⑤ Het pakken van een missiekaart als je voldoet aan de voorwaarden.

Om een vlinder in je tuin te spelen moeten er voldoende bloemen zijn. Alle vlinders hebben eigen unieke vaardigheden, voor- of nadelen, die je extra punten kunnen opleveren. Het spel gaat door totdat een speler de 15 punten bereikt. De ronde wordt afgemaakt en daarna worden de punten geteld

Mijn Beoordeling

Ik ben weg van dit leuke vlinder thema! Op Spiel'21 heb ik dit spel gekregen en ik was gelijk onder de indruk van het artwork. Stiekem ook wel wat competitief, je probeert de beste vlinders naar je tuin te lokken en de missiekaarten te behalen. Je moet dan ook constant je tegenspelers in de gaten houden. Het is een eenvoudig spel waar je ook wel strategisch bezig moet zijn. Biotopia is makkelijk te leren en snel te spelen, wat het perfect maakt voor tussendoor. 

WeLoveGames heeft dit spel ter review beschikbaar gesteld.