Sauria

Gepubliceerd op 12 januari 2022 om 15:00

Sauria

1 - 5 spelers
45 / 150 minuten
Leeftijd: 14 +
Weight: 3.00/5
Uitgever: Millian Games 

Kickstarter 

 Isla Sauria, het nieuwe themapark met levende dinosaurussen! In Sauria neem je de rol aan van een van de unieke personages, zoals de ranger of de saboteur. Je bent hier om je deskundige mening en goedkeuring te geven voor dit park opengaat. Helaas gaat niet alles zoals gepland.. De stroom- en beveiligingssystemen vallen uit, dinosaurussen ontsnappen en de vulkaan begint lava te spuwen!


Sauria wordt gespeeld in 16 beurten die overeenkomen met 48 uur in het spel zijn. In deze 16 beurten probeer je je persoonlijke doelen te behalen en in veiligheid te komen. Elk personage heeft verschillende vaardigheden, bijpassende doelstellingen en spelers focussen zich op verschillende dingen: zoals het jagen op dino's.

Als je aan de beurt bent verken je het eiland en kun je maximaal 3 actiepunten uitgeven, hoe sterker een actie, hoe meer punten de actie kost. Terwijl je ronddwaalt over het eiland en verschillende locaties ontdekt, vind je handige gereedschappen en wapens. Die komen zeker nog goed van pas. Probeer zo min mogelijk aandacht te trekken van de dino's. Eigenlijk onvermijdelijk, de dino's komen je halen! Je moet wapens gebruiken om jezelf te beschermen en zonder kleerscheuren verder te gaan.

Om het nog erger te maken begint de vulkaan na 24 uur lava op het eiland te spuwen, wegen, de jungle en gebouwen worden vernietigd en zelfs de vriendelijkste dinosauriërs raken in paniek. 

Zodra de 16e beurt voorbij is, eindigt het spel. De speler die de meeste overwinningspunten haalt door doelen te voltooien en het eiland met dinosauriërs heeft weten te ontvluchten, wint het spel!

Mijn beoordeling

Klinkt dit alles niet een beetje bekend? Het spel doet mij denken aan Jurassic Park en neemt je ook helemaal mee in die sfeer. Dit komt mede door het artwork wat volledig in het thema is. Sauria zet dit thema goed in tot een spannend bordspel. 

Er is veel te doen en weinig tijd om succesvol van het eiland te ontsnappen. Ik vind het leuk hoe het speelbord geleidelijk wordt ontnomen en je soms dwingt je plannen aan te passen om te overleven. Probeer maar eens te ontsnappen voordat het eiland volledig bedekt is met lava!

Het is ook leuk dat er verschillende personages zijn die asymmetrisch spelen. Zo kun je de vlucht van het eiland op verschillende manier proberen. 

Echt een spannend spel waarin het thema volledig tot leven komt. Sauria is een perfect spel als je fan bent van dinosauriërs. Sauria is sinds 11 januari live op Kickstarter! Neem zeker even een kijkje via @sauria_game!

Millian Games bedankt voor de mogelijkheid om het prototype van Sauria te spelen!