Kruidgewas

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 15:00

Kruidgewas

1 - 4 spelers
15 - 30 minuten
Leeftijd: 8 +
Weight: 1.17/5
Uitgever: Pencil First Games - Quality Beast


Heb jij groene vingers? Dan is Kruidgewas het spel voor jou! Geniet van dit mooie set collection spel en pot de kruiden om punten te verdienen. 


Hoe speel je Kruidgewas?

In Kruidgewas probeer je punten te behalen door kruiden uit de gemeenschapstuin en je privétuin te verzamelen en te potten. 

Iedere speler krijgt vier kweekgerei-kaarten. De kruidenkaarten en speciale kruidenkaarten worden geschud tot één dek. Afhankelijk van het aantal spelers leg je het deck neer als trekstapel. In het midden van de tafel is de gemeenschapstuin en alle spelers hebben een eigen privétuin. Het spel verloopt in 2 stappen.

Stap 1. Kruiden Potten (optionele actie)
Aan het begin van je beurt mag je ervoor kiezen om kruiden te potten. Elk kweekgerei mag je één per spel en beurt gebruiken.  In de eerste beurt is stap 1 niet mogelijk. 

Stap 2. Planten (verplichte actie)
In deze stap plant je kruiden in je privétuin en in de gemeenschapstuin. Je pakt de bovenste kaart van het deck en beslist of je die wil plaatsen in je privétuin of in de gemeenschapstuin. De twee de kaart wordt geplaatst in de 'niet-gekozen' tuin.


Kweekgerei

Grote Pot (dezelfde kruiden)
Hier verzamel je 1 tot 7 kruiden van dezelfde soort. 

Houten Kweekbak (verschillende kruiden)
Hierin verzamel je 1 tot 7 verschillende kruiden. 

Kleine Pot (paren van dezelfde kruiden)
Verzamel hiervan 1 tot 6 paar kruiden.
Glazen Pot (Gewone en/of speciale kruiden)
Hierin kan je tot 3 willekeurige kruiden stoppen. Speciale kruiden mogen alleen in de glazen pot. Als je elke waarde van de speciale kruiden (1, 2 en 3) er één in je glazen pot hebt gestopt, krijg je de kruidenscore die extra punten waard is aan het einde van het spel!


Wanneer het deck met kaarten leeg is blijf je beurten spelen om kruiden te potten. Wanneer alle spelers niet meer verder kunnen speler eindigt het spel. Elke kweekgerei-kaart toont onderaan aan hoeveel punten je krijgt voor de verzamelde kaarten. Voor elk speciaal kruid scoor je bonuspunten, overgebleven kruiden in je privétuin zijn 1 punt waard. 

Mijn Beoordeling

Ik ben onwijs fan van Kruidgewas, het spel heeft een fijne sfeer en heeft artwork waar ik blij van word! Dit spel heb ik voor het eerst mogen spelen op het Spellenspektakel'21. Het is een fijn snel en simpel spel dat ik graag tussendoor speel. Er zit ook wel een beetje geluk in het spel, door het kiezen van de juiste kaarten en de keuze van de andere spelers. Leggen zij kaarten in de gemeenschapstuin waar jij wat aan hebt? Je moet ook goed in de gaten houden wanneer je kruiden gaat potten, voordat je tegenspeler je voor is. Dat heb ik wel al een aantal keer gehad. Daarnaast kan je Kruidgewas ook solo spelen, wat mij betreft ook echt een pluspunt aan spellen. 

Quality Beast heeft dit spel ter review beschikbaar gesteld.


Shop Kruidgewas op www.vievboardgamesshop.nl - Klik hier!